Materialen

Alle soorten natuursteen, marmer, keramiek, composiet, graniet, hardsteen etc. wordt in onze eigen fabriek volledig verwerkt van groot brok steen, afkomstig uit vele landen over de wereld, tot aan het natuursteen eindproduct. 

Wil je weten welk materiaal het beste past bij jouw wensen? We hebben de materialen kort beschreven, zodat u de keuze kan maken voor uw droom badkamer, keuken of vloer en helemaal past bij uw wensen.

Wat is keramiek

Wat is keramiek

In 2019 namen wij in Milaan trots de prijs voor “Neolith Best Global Fabricator” worlwide in ontvangst. In samenwerking met Michel Oprey & Beisterveld en Stone & Skills hebben wij een stand ontworpen en geproduceerd die op de beurzen Masters of LXRY in Amsterdam en MaterialDistrict in Rotterdam heeft gestaan.

Keramiek is een mix van natuurlijke grondstoffen die gebruikt worden om materialen in kwartsoppervlakken te maken.

De keramische platen worden geproduceerd in 3 grote formaten met een minimale dikte van 3mm.

De afmetingen brengen vele voordelen met zich mee voor esthetiek en hygiëne. Op deze manier zijn er meer mogelijkheden voor het creëren van eenheid en continuïteit in diverse ruimtes, makkelijke verwerking en een minimaal aantal voegen.

Een voordeel van keramiek is dat het zowel binnen als buiten kan worden toegepast omdat het bestand is tegen weersomstandigheden, Uv-stralen en vocht. Tevens is het bestand tegen hoge temperaturen, gemakkelijk te reinigen, ondoordringbaar waardoor dus heel hygiënisch. Het is laag in porositeit waardoor het geschikt voor ruimtes met hoge loopfrequentie en toch bestand tegen krassen bestand is maar nog wel lichtgewicht is.

De keramische platen hebben verschillende mogelijkheden qua afwerking.

Dit is per product afhankelijk.
De mogelijkheden zijn;

- Volledig mat
- Mat met lichte glans laag
- Gepolijst
- Ruwe oppervlakte

Door de veelzijdigheid, het uitgebreide mogelijkheden in ontwerpen, afwerklagen en diktes kan het voor alle soorten toepassingen worden ingezet. 

Is Hoorn heel erg uit de richting maar wenst u wel met een van onze adviseurs dit product te bekijken dan kunnen we ook een afspraak maken bij de Urban Boutique Amsterdam. Bel ons voor meer informatie. 

Nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is met dit materiaal kijk op de pagina Inspiratie