Bouw & Interieur

Er is een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden voor natuursteen in de bouw. Voor zowel woningen als kantoren, grote en kleine projecten, luxueus of gericht op strakke budgetten. Het duurzame product natuursteen, composiet of keramiek kan op heel veel manieren worden toegepast.


Wij werken met een enthousiast team van vaste krachten; een club mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de mogelijkheden die het product te bieden heeft. Op basis van onze productkennis en 125 jaar ervaring denken we graag met u mee in het maken van een realistisch plan. Wij werken met veel toewijding en oog voor detail

conservatorium hotel

conservatorium hotel

Via IQNN  voor Alrov Group heeft Jan Reek natuursteen vele restauratiewerkzaamheden aan het nieuwe  Conservatorium Hotel uitgevoerd. Het betreft een 5-sterren hotel in het voormalige Conservatoriumgebouw.

Dit gebouw aan de Van Baerlestraat heeft een totaal vloeroppervlak van 19.000 m2.

Het Rijksmonument dateert uit 1901 en is in eerste instantie als Rijkspostspaarbank in gebruik geweest. Het Conservatorium van Amsterdam was daarna  vanaf 1985 gebruiker.

In het geheel gebouw is vroeger heel veel natuursteen verwerkt wat door de grondige verbouwing van het Conservatorium gerenoveerd moest worden. In totaal hebben wij ca. 4000 manuur ter plaatse besteed om bijna alle natuursteen onderdelen weer in oorspronkelijke staat te herstellen, te denken aan kozijnstijlen, sierlijsten, gevel, vloeren, plinten, trappen, etc. Hierbij is gebruik gemaakt van de oorspronkelijke materialen zoals Rosa Norvegia, Bardiglio, Alta Kwartsiet, Belgisch hardsteen en Bentheimer zandsteen.