Natuursteen

Er zijn duizenden verschillende soorten natuursteen op aarde te vinden, verspreid over de gehele wereld. De meest toegepaste soorten binnen de bouw zijn graniet, hardsteen, marmer, leisteen en kwartsiet. Dankzij de grilligheid en onuitputtelijke variatie aan natuurlijke tekeningen en kleuren geeft natuursteen een meerwaarde aan een ruimte.

vooroordelen over natuursteen de wereld uit

vooroordelen over natuursteen de wereld uit

Natuursteen is geen duur materiaal. Dé natuursteen bestaat niet, dus is het ook onmogelijk om te veralgemenen. Hetzelfde geldt voor wijn waarin je ook goedkopere en duurdere soorten hebt. Dankzij de steile opgang van natuursteen die ruim tien jaar geleden begon, is de prijs in belang-rijke mate gedaald. Vandaag de dag is natuursteen voor een heel breed publiek toegankelijk. Dat is het gevolg van de technische vooruitgang, zowel op het vlak van ontginning als wat de verwerking betreft. Ook de dalende transportkosten door de globalisatie van de markt hebben ervoor gezorgd dat veel natuursteensoorten betaalbaar zijn geworden. In de natuursteenmarkt van vandaag is er voor ieders portefeuille wat te vinden, voor buiten- en binnenvloeren.

Een ander vooroordeel waarmee de natuursteensector af te rekenen heeft, is dat het materiaal moeilijk te plaatsen is. Het klopt wel dat de plaatsing van een natuursteenvloer meer vakmanschap vraagt, soms met alle negatieve gevolgen van dien. Maar die regel geldt eigenlijk voor alle natuurmaterialen. Parket vraagt ook meer vakmanschap dan een laminaatvloer. Wij dragen zorg voor een adequate plaatsing van uw product.

Het derde vooroordeel dat wij graag naar de prullenbak verwijzen, is dat een natuursteenvloer moeilijk te onderhouden is. Ook hier geldt dat natuurlijke materialen aangepaste zorg vragen, maar je krijgt er veel voor terug. Bovendien kan je via het onderhoud zelf iets toevoegen aan de vloer. Een lederen schoen moet ook regelmatig gevoed worden op soepel te blijven. Als wij klachten te horen krijgen betreft dit meestal het gevolg van slecht onderhoud. Alles heeft te maken met het gebruik van de juiste producten. Voor elke natuursteensoort bestaat een specifiek onderhoudsproduct. Een natuursteenvloer heeft het voordeel dat de schade als gevolg van slecht onderhoud in 99% van de gevallen hersteld kan worden met aangepast producten of, in het slechtste geval door hem te zoeten. Een keramische vloer die beschadigd is, moet je bijna altijd volledig uitbreken. Een goed onderhouden natuursteenvloer heeft een onbeperkte levensduur.