Over Ons

Specialist in natuursteen, oog voor detail, maatwerk.

Jan Reek natuursteen geschiedenis

geschiedenis

Natuursteen – het woord zegt eigenlijk al genoeg – is een natuurlijk product. Kenmerkend is dat elk stuk steen anders is, een eigen karakter heeft. Om gevoel te krijgen bij het product is het belangrijk het met eigen ogen te zien, het aan te raken en de structuur te voelen. Daarnaast vertellen wij u graag vol passie over de diversiteit aan mogelijkheden dat natuursteen te bieden heeft. Een bezoek aan onze showroom zal uw blik verruimen.

Een stukje historie

De oorsprong van Jan Reek Graniet BV gaat terug naar het jaar 1893, wanneer het bedrijf als steenhouwerij wordt opgestart. In de beginjaren ontwikkelt het bedrijf zich van een bewerker van natuursteen ten behoeve van graf- en bouwwerk, tot het fijnere werk zoals wastafelbladen voor meubelfabrikanten in de regio. Jan Reek Graniet BV is pionier in iedere tijdsgeest. In de jaren dertig worden de eerste producten machinaal verwerkt en in 1938 is er sprake van een doorbraak als men zich als een van de eersten in Nederland toelegt op de moderne graniet polijsterij. Het bedrijf ontwikkelt zich tot een toonaangevend bedrijf in granietbewerking en een gerenommeerd adres voor halffabricaten zoals gepolijste platen.

Vanaf 1967 is Jan Reek Graniet BV gevestigd op het industrieterrein HN-80. Met een oppervlakte van ruim 7000 m2 biedt het complex ruimte aan fabriek, kantoren, showroom en opslag. Het bedrijf speelt in op veranderende vragen vanuit de markt en behoudt zo zijn rol als pionier op het gebied van het bewerken van natuursteen. Ook blijft het bedrijf door de jaren heen fungeren als proefstation binnen het vakgebied. Doorslaggevend hierin is de combinatie van jarenlange menselijke ervaring met gevoel voor het product en het werken met geavanceerde apparatuur en het ontwikkelen en perfectioneren van apparaten en machines.
In de jaren negentig ontstaat er vanuit de particuliere markt een grote belangstelling voor natuursteen. Jan Reek Graniet BV speelt hier op in door persoonlijk advies en het leveren van maatwerk. Het product is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse woningen.
Per 2009 is Jan Reek overgenomen door Vreeker Begraafplaatsservice – Bestrating en Groen. Twee familiebedrijven worden verweven zodat ervaring, passie voor het vak en enthousiasme samenkomen.

Per 1 april 2011 heeft Jan Reek natuursteen Boucher natuursteen uit Purmerend overgenomen. De oud-eigenaren Boucher zijn met pensioen. Door het voortzetten van hun familiebedrijf bedrijf kunnen hun klanten bij een mogelijke wens in de toekomst van dienst zijn.