Projecten

Wij voeren verschillende projecten uit in het verwerken van natuursteen, keramiek en composiet. Hier ziet u een aantal projecten van Jan Reek natuursteen uitgelicht waarbij we deze producten op verschillende manieren toepassen.

Restauratie grafkelders Hillegersberg Rotterdam

Restauratie grafkelders Hillegersberg Rotterdam

Jan Reek natuursteen voert in samenwerking met Vreeker BV een restauratieproject uit op de begraafplaats Hillegersberg te Rotterdam. De begraafplaats Hillegersberg is gelegen op de donk gezamenlijk met de Hillegondakerk en de ruïne van het vroegere kasteel. De kerk, de ruïne, de muur en het hek van de oude ingang van de begraafplaats staan op de rijksmonumentenlijst.

Het restauratieproject heeft als doel om de veiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat dit monument behouden blijft en de conditie wordt verbeterd. Hierbij worden de grafkelders gerepareerd en/of vernieuwd. De monumenten/zerken worden met de hijskraan opgetild zodat de staat van de grafkelder kan worden geïnspecteerd en hersteld/vernieuwd.

Indien er bij de familie de wens is om het monument/zerk te restaureren voeren wij deze restauratiewerkzaamheden op ons bedrijf in Hoorn uit. Na afronden van deze werkzaamheden zal de zerk/monument weer worden teruggeplaatst. Tijdens de restauratiewerkzaamheden worden de grafkelders tijdelijk afgedekt.