Keramiek

Jan Reek natuursteen​

Touch, feel, live

Keramische platen worden geproduceerd in drie grote formaten met een minimale dikte van 3mm. Keramiek is een mix van natuurlijke grondstoffen die gebruikt worden om materialen in kwartsoppervlakken te maken. De afmetingen brengen vele voordelen met zich mee voor esthetiek en hygiëne. Op deze manier zijn er meer mogelijkheden voor het creëren van eenheid en continuïteit in diverse ruimtes, makkelijke verwerking en een minimaal aantal voegen. Een voordeel van keramiek is dat het zowel binnen als buiten kan worden toegepast omdat het bestand is tegen weersomstandigheden, UV-stralen en vocht. Tevens is het bestand tegen hoge temperaturen, gemakkelijk te reinigen en ondoordringbaar, waardoor dus heel hygiënisch.

Keramiek is laag in porositeit en is hierdoor uitermate geschikt voor ruimte met een hoge loopfrequentie en toch bestand tegen krassen, maar desondanks licht in gewicht. De keramische platen hebben verschillende mogelijkheden qua afwerking. Dit is per product verschillend. De mogelijkheden zijn; volledig mat, mat met lichte glanslaag, gepolijst of met een ruwe oppervlakte. Door de veelzijdigheid, het uitgebreide mogelijkheden in ontwerpen, afwerklagen en diktes kan het voor alle soorten toepassingen worden ingezet. 

Met trots kunnen wij zeggen dat wij dealer zijn van o.a.: Neolith, Dekton, Laminam, Marazzi, Ariostea, Magna Glaskeramik, Porcelanosa en Gigaser. In 2019 namen wij in Milaan trots de prijs voor ‘Neolith Best Global Fabricator Worldwide’ in ontvangst. Deze prijs wonnen wij voor de stand die werd ontworpen en geproduceerd voor de beurzen ‘Masters of LXRY’ in Amsterdam en ‘MaterialDistrict’ in Rotterdam.

Ontdek hier een selectie uit de vele mogelijke soorten keramiek

Ontdek hier binnenkort een selectie uit de vele mogelijke soorten keramiek of kom naar onze showroom om alle samples te kunnen bekijken.

Plan uw afspraak bij Jan Reek natuursteen

Jan Reek natuursteen is aangesloten bij: