Natuursteen

Er zijn duizenden verschillende soorten natuursteen op aarde te vinden, verspreid over de gehele wereld. De meest toegepaste soorten binnen de bouw zijn graniet, hardsteen, marmer, leisteen en kwartsiet. Dankzij de grilligheid en onuitputtelijke variatie aan natuurlijke tekeningen en kleuren geeft natuursteen een meerwaarde aan een ruimte.

verwerken van natuursteen in onze fabriek

verwerken van natuursteen in onze fabriek

Nadat de blokken natuursteen zijn gewonnen worden ze in onze fabriek tot platen verzaagd. De enorme cirkelzagen zijn wederom bezet met diamant en nadat ze op de juiste plaatdikte zijn ingesteld werken ze volledig automatisch. Het zagen van een plaat van 3 bij 2 meter duurt al snel enkele uren. Zodra de platen gezaagd zijn kunnen zij verder worden verwerkt tot elke gewenste vorm, tevens zijn er mogelijkheden om uitsparingen in het blad te maken. Afhankelijk van de vorm wordt de plaat machinaal of handmatig bewerkt. In de fabriek is alle apparatuur hiervoor aanwezig. Omdat alle werkzaamheden binnen eigen beheer worden uitgevoerd zijn er vele mogelijkheden tot maatwerk en exclusieve projecten.

Overzicht van het fabrieksgedeelte waar de platen worden bewerkt. Er zijn machines om de bovenzijde te bewerken en daarnaast ook kantbewerkers. De machines worden handmatig ingesteld maar doen vervolgens volautomatisch hun werk. Door middel van geavanceerde vacuĆ¼m hefapparatuur worden de platen van de ene naar de andere machine getransporteerd waardoor er de lichamelijke belasting voor onze medewerkers minimaal is.

De eindbewerking en het fijnere werk gebeurt handmatig dan wel met handbediende machines. Onze medewerkers is dit deel van de fabriek zijn allround inzetbaar maar hebben ieder wel hun eigen specialisme.